Idei pentru acasă

Cele mai bune aparate de aer condiționat

Descoperă ce criterii ar trebui să îndeplinească cele mai bune aparate de aer condiționat și care sunt recomandările noastre pentru această vară!

Cele mai bune aparate de aer condiționat pentru 2024: recomandări și ghid de cumpărare

Pe măsură ce episoadele de caniculă sunt din ce în ce mai frecvente de la o vară la alta, un aparat de aer condiționat eficient nu mai este un moft, ci a devenit o necesitate pentru confortul zilnic. Să-ți cumperi aparatul de aer condiționat poate fi simplu la prima vedere, însă cum știi dacă ai făcut alegerea corectă?

De cele mai multe ori, aflăm dacă acesta face față cerințelor noastre abia după ce începem să îl utilizăm. Din acest motiv, înainte de a face o astfel de achiziție care îți influențează confortul în timpul zilelor toride, trebuie să ții cont de anumite criterii. Caută ofertele de aer condiționat care să te avantajeze atât din perspectiva performanței, cât și din cea financiară. Descoperă ce criterii ar trebui să îndeplinească cele mai bune aparate de aer condiționat și care sunt recomandările noastre pentru această vară!

De ce este important să alegi un aparat de aer condiționat de calitate?

Orice aparat electrocasnic de calitate, fie că vorbim despre cel de aer condiționat sau despre frigidere, va contribui la reducerea cheltuielilor pe termen lung, va avea o durată de viață mai mare, va consuma mai puțină energie electrică și îți va acoperi toate nevoile în ceea ce privește utilizarea lui. Iată de ce este important să alegi un aparat de aer condiționat de o calitate superioară:

  • Confortul termic – Un aparat de aer condiționat de calitate va asigura o temperatură optimă, indiferent de condițiile meteorologice exterioare. Mai mult, modelele avansate oferă funcții suplimentare, cum ar fi modul stand-by și controlul precis al temperaturii, ceea ce contribuie la crearea unui mediu interior plăcut;
  • Eficiență energetică – Un model de aparat de aer condiționat modern are un rating de energie ridicat, consumând mai puțină energie pentru a răci aceeași cantitate de aer comparativ cu modelele mai vechi. În plus, unitățile cu tehnologie inverter permit un control mai precis al temperaturii, o funcționare continuă și economisesc energie;
  • Calitatea aerului – aparatele de aer condiționat de calitate sunt echipate cu filtre avansate care elimină praful, alergenii și alți poluanți din aer. Unele modele includ funcții de auto-curățare și purificare a aerului. Acesta poate fi un aspect deosebit de important pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii, deoarece aerul curat poate preveni exacerbarea simptomelor și poate îmbunătăți starea generală de sănătate;
Aer condiționat

Vezi oferta de aparate de aer condiționat de la PPC

Te gândești la un nou aparat de aer condiționat? Descoperă oferta PPC pentru aparate de aer condiționat și te bucuri de numeroase avantaje

Vezi modelele de aparate de aer condiționat

Care sunt criteriile de selecție pentru aparatele de aer condiționat?

Află ce caracteristici ar trebui să îndeplinească cele mai bune aparate de aer condiționat, ca să faci o alegere inspirată, pe termen lung:

Capacitatea de răcire

Atunci când analizezi specificațiile aerului condiționat, verifică și capacitatea lui de răcire. Aceasta se măsoară în BTU (unitate termică britanică) și se alege în funcție de suprafața camerei în care îl vei monta, de izolația casei, de numărul de ferestre și de orientarea acestora. Pentru a-ți face o idee, pentru o cameră de până la 20 de metri pătrați, un aparat cu o capacitate de 7.000-9.000 BTU este potrivit. Dacă ai o cameră cu o suprafață de 20-30 de metri pătrați, optează pentru un aparat de 10.000-12.000 BTU. Practic, cu cât este mai mare camera, cu atât vei avea nevoie de o capacitate mai mare. Totuși, dacă încăperea are multe ferestre, e situată la ultimul etaj sau este expusă la soare pe parcursul zilei, optează pentru o capacitate mai mare decât cea recomandată mai sus.

Eficiența energetică

Dacă îți dorești să reduci costurile cu energia electrică, dar și impactul asupra mediului, este necesar să alegi un aer condiționat cu o clasă energetică ridicată. Electrocasnicele sunt clasificate pe o scară de la A, aceasta fiind cea mai eficientă, până la G – cel mai puțin eficientă. Chiar dacă un model din clasa A va avea un cost mai ridicat, alegerea lui se va reflecta în facturile tale la energie electrică. Spre exemplu, dacă te întrebi cât consumă un aparat de aer condiționat de 12.000 BTU, din clasa energetică A, află că media este de 1,17 kWh pe oră. Așadar, dacă funcționează opt ore pe zi, timp de 30 zile, vei avea un consum lunar de 280,8 kWh. Cu alte cuvinte, vei plăti mai puțin la factură, vei contribui la reducerea emisiilor de carbon și te vei bucura de confort pe tot parcursul verii. Dacă vrei să faci o alegere inteligentă și să reduci impactul asupra bugetului familial, o opțiune este să achiziționezi modelul potrivit de aer condiționat în rate egale.

Energie electrică

Descoperă ofertele de energie electrică de la PPC

Solicită acum oferta PPC pentru furnizare de energie electrică și te bucuri de numeroase avantaje care îți asigură confort zilnic.

Aplică online

Nivelul de zgomot

Pentru confortul tău atât pe timpul nopții, cât și pe timpul zilei, este indicat să alegi un aer condiționat silențios. Nivelul de zgomot al unui aparat de aer condiționat se măsoară în decibeli, pe care îi poți recunoaște în lista specificațiilor după prescurtarea dB. În general, un aer condiționat silențios are un nivel de zgomot de cel mult 40 dB, dar ideal ar fi să optezi pentru unul de maximum 30 dB.

Funcții suplimentare

Dincolo de cele trei criterii esențiale de mai sus, îți poți crește nivelul de confort și siguranță, optând pentru aparate de aer condiționat cu funcții suplimentare, cum ar fi filtrarea aerului, modul silențios sau controlul prin smartphone. Dintre toate, cea mai importantă este cea de filtrare a aerului, deoarece elimină particulele de praf, polen și alți alergeni din aer. Cu ajutorul acestei funcții, reduci riscul de a te îmbolnăvi, precum și pe cel de apariție a reacțiilor alergice.

Prețul și garanția

Prețul este un factor important, însă nu ar trebui să fie singurul criteriu după care alegi aerul condiționat potrivit pentru locuința ta. Evaluează și celelalte caracteristici și, dacă ai găsit aer condiționat la ofertă, cu atât mai bine pentru bugetul tău. Asigură-te că acesta are garanție de minimum doi ani, care acoperă atât piesele, cât și manopera.

Top 3 aparate de aer condiționat pentru 2024

LG Libero Smart WiFi, capacitate 12 000 BTU

Acest model, cu o clasă energetică A++ la răcire și A+ la încălzire, este ideal pentru cei care caută eficiență și o tehnologie avansată. Dispune de control prin WiFi, filtrare avansată a aerului și modul silențios, toate acestea la un nivel de zgomot minim de doar 19 dB, datorită compresorului său DUAL Inverter, ceea ce îl face perfect pentru dormitoare sau birouri.

ARISTON Prios 35, capacitate 12 000 BTU

Cu o clasă energetică A++ pentru răcire și A+ pentru încălzire, acest aparat de aer condiționat oferă o capacitate mare de răcire și încălzire. Funcțiile de filtrare a aerului, auto-curățare și modul silențios, împreună cu un nivel de zgomot minim de 24 dB, îl fac potrivit pentru încăperi de dimensiuni medii și mari, asigurând un mediu confortabil și curat.

Comfee by Midea, capacitate 12 000 BTU

Oferind o clasă energetică A++ la răcire și A+ la încălzire, acest aparat de aer condiționat este eficient din punct de vedere energetic și economic. Funcțiile de auto-curățare, mod eco și temporizator, alături de un nivel de zgomot minim de 22 dB, asigură o operare silențioasă și un bun raport calitate-preț, fiind ideal pentru utilizatorii care doresc performanță și fiabilitate.

Prin urmare, pentru a te bucura de confort pe tot parcursul anului, este ideal să ții cont de toate specificațiile și funcționalitățile aparatului de aer condiționat, atunci când îl alegi. În plus, caută o ofertă atractivă la cel mai bun aer condiționat pentru caracteristicile locuinței tale.